Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár opuštěného zemědělského objektu v Hladkých Životicích

Dne 11. listopadu v 22:25 hodin byl na operační středisko hasičů nahlášen požár opuštěného zemědělského objektu v Hladkých Životicích na Novojičínsku.

Hasiči po příjezdu na místo události zjistili, že hoří střecha sýpky o rozměrech 15 × 30 metrů. Požár se rychle šířil celým objektem, proto byl velitelem zásahu bezodkladně vyhlášen druhý stupeň poplachu. Hasební práce byly v první fázi zaměřeny na ochlazování přilehlých budov, kde hrozilo jejich zapálení odletujícími kousky žhnoucího materiálu. Místo zásahu bylo rozděleno na dva bojové úseky – první byl zaměřen na hasební práce, které byly převážně prováděny pomocí výškové techniky, hasiči zařazeni na druhém bojovém úseku zajišťovali kyvadlovou dopravu vody k požářišti. Patnáct minut před půlnocí byl požár lokalizován, ale hasební práce pokračovaly až do ranních hodin.

Na místě požáru zasahovaly jednotky profesionálních hasičů z Nového Jičína a Bílovce a jednotky dobrovolných hasičů z Bílovce, Oder, Fulneku, Studénky, Suchdolu nad Odrou, Pustějova, Kujav a Hladkých Životic.

Na místo se dostavil také vyšetřovatel požáru, který jako nejpravděpodobnější příčinu určil úmyslné zapálení. Během jednoho týdne je to na Novojičínsku již třetí požár, který byl s velkou pravděpodobností založen úmyslně. Požár způsobil škodu přibližně 50 tisíc korun.

Info: HZS Nový Jičín

-kow-

Sdílet