Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár hotelu Slezan v Bruntále

Doplněno více fotografií. Čtvrt hodiny po poledni byl ohlášen požár hotelu Slezan v Bruntále. Zakouřeno bylo celé patro hotelu. Hasiči evakuovali 30 osob, po 15 minutách požár lokalizovali.

Dne 12. 11. 2009 byl krátce po poledni na Sektorové operační a informační středisko Západ nahlášen požár v pátém nadzemním podlaží Hotelu Slezan v Bruntále. Jelikož se jedná o objekt, ve kterém je poskytováno především ubytování a různé služby pro veřejnost např. ordinace lékařů, kadeřnictví, kanceláře společností a jiných, vyslalo středisko hasičů na místo události celkem 5 hasičských jednotek včetně výškové techniky ze stanic Bruntál a Rýmařov, dobrovolné jednotky z Bruntálu, Horního Benešova a Světlé Hory.

Profesionální hasiči z Bruntálu, kteří byli u Hotelu jako první, zjistili, že požár zcela zachvátil jednu místnost v pátém nadzemním podlaží objektu a nebezpečný kouř se rozprostřel po celém patře. Hasiči evakuovali z důvodu zakouření vnitřních prostorů přibližně 30 osob. Po lokalizaci požáru byla pomocí termokamery zjišťována skrytá ohniska, která se nacházela v podhledech stropů, kam se požár postupně rozšiřoval. Po hodině od nahlášení byl požár zcela zlikvidován a lidé se postupně mohli vracet do spodních podlaží objektu.

Příčina vzniku požáru je prozatím v šetření Hasičského záchranného sboru MSK a škoda byla vyčíslena zástupcem společnosti na 250.000,– Kč. Včasným a rychlým zásahem nedošlo ke zranění osob a profesionálním přístupem hasičů a provozních zaměstnanců k větším ztrátám na majetku. Předpokládaná uchráněná hodnota činí 5 milionů Kč.

text: Ing. Antonín Ušela,
foto: Ing. Antonín Ušela, Aleš Vojáček

odbor prevence UO Bruntál 

Čtvrt hodiny po poledni byl ohlášen požár hotelu Slezan v Bruntále. Zakouřeno bylo celé patro hotelu. Hasiči evakuovali 30 osob, po 15 minutách požár lokalizovali. Na místě zasahovaly 2 profesionální a 4 dobrovolné jednotky PO. Požár byl uhašen ve čtvrt na dvě odpoledne.

Škodu odhadli vyšetřovatelé HZS MSK na 100 tisíc korun, čeká se na příjezd majitele hotelu, který ji dopřesní. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Info: HZS MSK

-kow-, -miw-

Sdílet