Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 12. listopadu 2009

Bez zranění se obešla dopravní nehoda dvou osobních vozidel Škoda Favorit a Peugeot 207 na silnici u Milovic u Hořic. Profesionální hasiči z Hořic zabezpečili automobily proti požáru a odpojili autobaterie. Z poškozeného motoru škodovky unikly provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem.

Hradec Králové

Jednotky požární ochrany okresu Hradec Králové nezasahovaly u žádné události.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Bez zranění se obešla dopravní nehoda dvou osobních vozidel, která se stala včera odpoledne na silnici č. 14 u Dobrušky. Profesionální hasiči z Dobrušky zajistili obě vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin.

Hasiči z Dobrušky vyjeli v 16:17 hodin k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici č. 298 u Opočna. Nehoda se obešla bez zranění. Při nehodě došlo k poškození olejové vany a úniku provozních látek. Hasiči zasypali látku sorbentem a odklidili ze silnice.


Územní odbor Náchod

Vyšetřovatel příčiny požárů z Náchoda byl o půl osmé ráno přivolán do Horního Kostelce, kde došlo k požáru u rodinného domu. Požár dřeva a papírů zlikvidoval majitel domu pomocí zahradní hadice. Hmotná škoda byla odhadnuta na 3 tisíce korun. Požár s největší pravděpodobností někdo úmyslně založil.

Profesionální hasiči z Náchoda vyjeli k dopravní nehodě dvou osobních vozidel mezi Hronovem a Zbečníkem. Při srážce osobních automobilů zn. Škoda Felície Combi a Hyundai i10 byla jedna osoba zraněna. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Náchodští hasiči byli v 16:05 hodin přivoláni k požáru trávy ve Zbečníku. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o neohlášené pálení klestí. Hasiči nezasahovali a vrátili se zpět na základnu.


Územní odbor Trutnov

Hasiči HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Trutnov nezasahovali u žádné události.


Územní odbor Jičín

Hasiči z Jičína otevírali před polednem a krátce po poledni byty v ulici Na jihu a Českých bratří v Jičíně.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda dvou osobních vozidel Škoda Favorit a Peugeot 207 na silnici u Milovic u Hořic. Profesionální hasiči z Hořic zabezpečili automobily proti požáru a odpojili autobaterie. Z poškozeného motoru škodovky unikly provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem. Nepojízdné vozidlo odtáhli mimo hlavní komunikaci. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Hořice)

Hasiči z Hořic vyjeli ve 21:48 hodin k hořícímu kontejneru v Žerotínově ulici v Hořicích.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet