Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ze Švédska do Brna dorazili zástupci Scanie, představena jim byla i Tatra Titan

Ve spolupráci s generálním ředitelstvím HZS ČR a HZS Jihomoravského kraje bylo ctí přivítat dne 19. 3. 2019 na ŠVZ HZS ČR v Brně významnou zahraniční delegaci.

Z výrobního závodu SCANIA ze Švédska přijeli zástupci této společnosti, Pierre Bonsquet (oblastní manažer pro střední Evropu), a Luise Johansson (produktový manažer pro městské a hasičské vozy).

Za ČR se připojil Marian Černoch, obchodní ředitel Scania pro ČR, SR a Maďarsko, a Petr Smola, vedoucí obchodu speciálních vozidel SCANIA ČR a SR. Společnost SCANIA je jedním z největších švédských výrobců nákladních automobilů, autobusů a lodních a průmyslových motorů. Tato vzácná návštěva navazovala na předchozí ukázky a jednání ve výrobním závodu SCANIA ve Stockholmu v říjnu 2018 pro zástupce HZS ČR.

Členové švédské delegace se zajímali o zkušenosti a spokojenost hasičů v České republice s jejich podvozky. Během krátké prezentace proběhla ukázka různých druhů nástaveb na podvozcích SCANIA z HZS Jihomoravského a Olomouckého kraje, HZS hl. města Prahy a JSDH Násedlovice.

Delegaci byla brig. gen. Františkem Zadinou představena i zodolněná cisterna TITAN s podvozkem TATRA. Prezentaci doplnila odborná konzultace o výkonech automobilové techniky pro potřeby HZS ČR.

Po ukázce techniky následovalo jednání se zástupci generálního ředitelství HZS ČR.

Přečtěte siZáchranný útvar HZS ČR převzal dvojici cisternových zodolněných stříkaček Tatra Titan, čtyřmístná kabina odolá explozi protitankové miny
Martina Davidová
Sdílet