Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Smlouva na výstavbu nové stanice v Jaroměři byla podepsána, stavaři nastoupí v dubnu

Ředitel HZS Královéhradeckého kraje brig. gen. František Mencl a jednatel společnosti STYLBAU s.r.o. Pavel Šrůtek podepsali 28. března 2019 smlouvu na výstavbu nové stanice v Jaroměři.

„Staveniště bude dle smlouvy předáno stavební firmě 3. dubna 2019. Převážně v průběhu dubna by se mělo pracovat na demolici stávajícího objektu stanice a do konce května by pak měla být založena nová stavba na pilotech,“ uvedl ředitel HZS Královéhradeckého kraje brig. gen. František Mencl.

Podle smlouvy by pak měla výstavba nové stanice trvat 16 měsíců od předání staveniště.

Novostavba objektu požární stanice kategorie P1 bude sloužit pro jednotky HZS Královéhradeckého kraje a JSDH Jaroměř.

Náklady na vybudování nové stanice jsou celkově ve výši 81,4 milionu korun, z toho čerpá HZS Královéhradeckého kraje dotaci z Evropské unie ve výši 55,8 milionu korun. Projekt je financován z Integrovaného regionálního operačního programu.

V současné době je stanice HZS Jaroměř přestěhována do provizorních prostor v Hradecké ulici, kde byl pro tyto účely přizpůsoben objekt bývalé kotelny.

Přečtěte siV Jaroměři vyroste nová stanice, hasiči se museli dočasně přestěhovat do provizorní

Po dokončení projektu bude v nové budově stanice v ulici Na Valech umístěna profesionální hasičská jednotka s počtem 21+1 hasič, vykonávající nepřetržitou službu ve třech směnách v počtu 7+1 hasič.

Oproti současnému stavu je plánováno rozšíření zázemí pro posádku (jeden člen na směnu navíc), a to vzhledem ke zvyšujícímu se počtu zásahů realizovaných v hasebním obvodu stanice a vzhledem k plánované výstavbě dálnice D11 v blízkosti stanice.

V roce 2018 evidujeme u jednotky HZS ze stanice Jaroměř 465 zásahů, oproti roku 2017 narostl počet zásahů o 33.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet