Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při čelním střetu trolejbusu a tramvaje na křižovatce v Brně bylo zraněno několik desítek lidí

Dne 1. 4. 2019 ve 14.05 hodin se v Brně na křižovatce ulic Křenová a Masná čelně srazil trolejbus linky č. 33 s tramvají jedoucí jako „služební jízda“ bez cestujících.

Při nehodě byly dle dosavadních odhadů zraněny desítky osob převážně z trolejbusu a prvotně byla škoda odhadnuta na více než milion korun.

Drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti mimořádné události v místě jejího vzniku.

Škoda na tramvaji i trolejbusu byla shodně odhadnuta na milion korun. Dle informací Drážní inspekce bylo 32 osob zraněno lehce a osm vážně.

Operační důstojník vyslal k místu události profesionální jednotky ze stanic Lidická, BVV a Líšeň. Po příjezdu na místo nehody hasiči okamžitě započali s vyprošťováním celkem sedmi zaklíněných cestujících, kdy posledního zaklíněného cestujícího vyprostili za necelých dvacet minut od příjezdu první jednotky.

Ve spolupráci se záchrannou službou zasahující jednotky dále třídily a ošetřovaly zraněné cestující z trolejbusu. V tramvaji byl v době nehody přítomen pouze její řidič, který se také při nehodě zranil.

Cestující, jejichž zranění byla záchrannou službou vyhodnocena jako lehká, byli přesunuti do evakuačního autobusu, kde jim byla kromě lékařské péče poskytnuta posttraumatická intervenční péče příslušníky HZS. Evakuační autobus posléze převezl lehce zraněné cestující do brněnských nemocnic.

V pozdních odpoledních hodinách hasiči dále spolupracovali se zaměstnanci dopravního podniku při odklízení následků nehody.

Drážní inspekce
Filip Venclovský
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet