Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šílený řidič jel obcí 130 km/h a havaroval

Řidič osobního vozidla nezvládl ve vysoké rychlosti řízení, sjel pravou částí vozidla mimo vozovku. Najel na sjezd k rodinnému domu, který jej vymrštil a v letu čelně přerazil elektrický betonový sloup. I s vozidlem skončil v zahradách u dalších rodinných domů. Na místě zasahovala jednotka Hasiči Mosty u Jablunkova – JPO II.

Řidič osobního vozidla nezvládl ve vysoké rychlosti řízení, sjel pravou částí vozidla mimo vozovku. Najel na sjezd k rodinnému domu, který jej vymrštil a v letu čelně přerazil elektrický betonový sloup. I s vozidlem skončil v zahradách u dalších rodinných domů. Na místě zasahovala jednotka Hasiči Mosty u Jablunkova –
JPO II.

Před příjezdem jednotky, řidiče vyprostili občané bydlící v rodinném domku. Po příjezdu hasiči řidiči poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu ZZS, jim pomohli zraněného naložit do sanity.

Na místě byly spadlé neizolované dráty nízkého napětí v úseku cca 150 m. Na místo se dostavila druhá sanita ZZS, jednotka HZS Třinec a poté i PČR Jablunkov a pracovníci rozvodných závodů.

Po zadokumentování nehody, jednotka pomocí lanového navijáku na CAS odtáhla proražený betonový sloup z příjezdové cesty k domu do přilehlého příkopu, odkud jej odstraní pracovníci rozvoden.

Hasiči lanovým navijákem vytáhli automobil ze zahrady na příjedovou cestu a uniklé provozní náplně zasypali sorbentem. Po příjezdu odtahové služby pomohli vozidlo naložit i se všemi odpadlými díly vozidla.

Ručička tachometru havarovaného vozidla se zasekla na 130 Km rychlosti. Řidič při ošetřování tvrdil, že je spolujezdec a to pravděpodobně z důvodu, že má odebrané řidičské oprávnění a byl v době nehody pravděpodobně ještě pod vlivem alkoholu. Je velkým štěstím, že svou zběsilou jízdou v obci nikoho nezabil nebo nezranil.


Text a info: Hasiči Mosty u Jablunkova – JPO II

-kaw- 

Sdílet