Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Příbramsku při kolizi převozové sanitky a vlaku zemřel pacient

Ve čtvrtek 4. dubna v 7.40 hodin přijala tísňová linka středočeských hasičů informaci o dopravní nehodě v obci Čenkov na Příbramsku, při které motorový vlak narazil do převozové sanitky.

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události na železničním přejezdu, který leží na trati mezi Zdicemi a Příbramí, vyslalo profesionální jednotky z Hořovic a Příbrami. Na místo zároveň vyjela jednotka Hasičské záchranné služby Správy železniční dopravní cesty Plzeň.

Motorový vlak zastavil po kolizi asi dvě metrů od přejezdu, sanitní vůz byl odhozen mimo kolejiště a uvnitř zůstal vážně zraněný pacient, který jel na vyšetření do hořovické nemocnice. Po jeho vyproštění začala ihned resuscitace, která ovšem nebyla úspěšná, a tak lékař přivolané zdravotnické záchranné služby konstatoval exitus. Řidič vozidla vyvázl bez úhony, lehce zraněná zdravotní sestra, která pacienta doprovázela, byla převezena do nemocnice v Hořovicích.

Ve vlaku cestovalo 25 lidí, nikdo z nich zraněn nebyl. Po příjezdu náhradního autobusu hasiči zajistili jejich bezpečnou evakuaci. Událost si pak převzali drážní hasiči a kriminální policie. Provoz na trati byl obnoven kolem poledne.

Po dobu zásahu byla pro případ vzniku mimořádné události na dálnici D5 v pohotovosti jednotka HZS Beroun, která byla připravena k výjezdu s rychlým zásahovým automobilem na stanovišti ve Zdicích.

Sdílet