Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda dvou kamionů a dodávky

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela na pomoc po dopravní nehodě u obce Záhlinice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/55 došlo k dopravní nehodě dodávky zn. Iveco a dvou kamionů zn. Renault a DAF.

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela na pomoc po dopravní nehodě u obce Záhlinice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/55 došlo k dopravní nehodě dodávky zn. Iveco a dvou kamionů zn. Renault a DAF.

Podle svědků chtěl řidič dodávky předjíždět jeden z kamionů v době, kdy v protisměru jela další nákladní souprava. Po vzájemném střetu dodávky a dvou nákladních souprav došlo k poškození vozidel a k následnému úniku provozních kapalin na vozovku. Nehoda zcela zablokovala hlavní silniční tah mezi Hulínem a Tlumačovem. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn.

Policisté museli odklonit dopravu na objízdné trasy. Krátce po nehodě se rychle vytvořily kolony aut v obou směrech. Hasiči vyznačili místo nehody kužely a vraky aut zajistili proti případnému požáru. Uniklé provozní kaliny hasiči zlikvidovali sorbenty a vozovku očistili speciální kartuší na likvidaci ropných produktů. Zásahem hasičů se podařilo zabránit ekologickému ohrožení a případnému znečištění okolní půdy a vody.

Dopravu se podařilo obnovit na hlavním tahu po dvanácté hodině. Dodávka byla odtažena a částečně poškozené kamiony odjely na opravu do svých servisů.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje 

-kow-

Sdílet