Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sobotní tragické nehody na Klatovsku

Dva lidské životy si vyžádaly dopravní nehody, které se staly v sobotu u Kejnovic a Rabí na Klatovsku. Dalších sedm osob bylo zraněno.

Dva lidské životy si vyžádaly dopravní nehody, které se staly v sobotu u Kejnovic a Rabí na Klatovsku. Dalších sedm osob bylo zraněno.

V sobotu 14. listopadu 2009 vyjeli ve 2:38 hod hasiči z Horažďovic k nehodě jednoho osobního automobilu. Mezi obcemi Kejnice a Velké Hydčice narazil vůz do stromu a zůstal o něj na boku v příkopu opřený. Čtyři osoby se zraněními byly již mimo vozidlo, jedna osoba zůstala uvnitř zaklíněna a nejevila známky života. Jednotka poskytovala zraněným předlékařskou pomoc, u zaklíněné osoby byla po příjezdu lékaře konstatována smrt. Policie ČR nehodu zdokumentovala a naše jednotka poté pomocí speciálního nářadí vyprostila mrtvou osobu a asistovala s naložením vozidla na odtahovou službu.

Ve stejný den se v 16:51 hod na silnici ve směru na Horažďovice srazila u obce Rabí dvě osobní vozidla. Po střetu byly od sebe vozy vzdáleny asi 40m. V obou vozech cestovaly dvě osoby. Po příjezdu hasičů z Horažďovic již byly dvě zraněné osoby odvezeny z místa události. Hasiči započali s vyprošťováním jedné zaklíněné osoby a povolali posilovou jednotku ze Sušice k vyprošťování osoby z druhého vozu. U jedné z těchto osob konstatoval lékař smrt, hasiči ji vyprostili až po vyšetření nehody Policií ČR. Jednotky odstranily uniklé provozní kapaliny a asistovaly s naložením obou vozidel na odtahovou službu.

kpt. Mgr. Blanka Nechvátalová
zast. tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-kow-

Sdílet