Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jednotka z Nové Vsi u Bakova i díky nadaci Agrofert oblékla své zasahující hasiče

Již několik let se jednotka Nová Ves u Bakova snaží udržovat v obci zásahu schopnost svých lidí na vysoké úrovni. Jelikož se materiál stářím a používáním opotřebovává, i zde bylo nutné udělat menší modernizace. Díky píli a zapálení jednoho člena z jednotky se podařilo zaregistrovat do nadačního formuláře nadace Agrofert.

Jednou se už snažili, ale z důvodu vysokého zájmu z řad ostatních sborů se to nepodařilo. Příležitost na sebe nenechala dlouho čekat a už v zimě se znovu portál pro podávání žádostí otevřel. Naši kluci na nic nečekali a společně se starostou obce vyplnili nezbytné náležitosti. Pak už museli jen čekat, zda se na ně usměje štěstí.

Jednotka měla zálusk na nové zásahové obleky, které v celkovém množství devíti kusů dosahovaly na částku 105 066 Kč. Veliké poděkování patří nadaci Agrofert, které výraznou měrou „přispěla do mlýna“ (50 000 Kč) a díky ní si je jednotka mohla zakoupit. Dále se na ceně podíleli sami členové jednotky a obec, ze svého rozpočtu.

Od začátku dubna roku 2019 se jednotka může chlubit novými zásahovými obleky typu ZAHAS IV GOLEM KOMPLET.

Jednotka v Nové Vsi u Bakova je zařazená do JPO V. – tedy jednotka obce s místní působností a výjezd jednotky do 10 minut od vyhlášení poplachu. Za rok 2018 měla jednotka 13 výjezdů – požáry, technické pomoci a dvě prověřovací cvičení.

JSDH Nová Ves u Bakova
Sdílet