Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Skládací nádrž Eccotarp nabízí rychlé a jednoduché řešení jako sběrná jímka na nebezpečné látky

Ekologické havárie všeho druhu a rozsahu, které většinou přímo neohrožují naši planetu, ale lokálně působí mnohdy destruktivně a často i nenávratně, se dějí denně nejen z důvodu nedodržování bezpečnostních předpisů.

Představme si dopravní nehodu cisternového kamionu, převážející například naftu, který se převrátí do pole a obsah cisterny vytéká ven a kontaminuje velkou část zeminy. Nemluvě o tom, že dle vyhlášky se musí odstranit ještě 2 metry zeminy kolem kontaminovaných čás­tí.

V takových situacích nabízí samonosná skládací nádrž Eccotarp rychlé a jednoduché řešení jako sběrná jímka na nebezpečné látky s kapacitou 1000, 2000 (a nově také 3000) litrů zajistí zachycení vytékající kapaliny.

Obecný trend je co nejvíce šetřit na bezpečnosti a ekologii. Náklady na likvidaci, sanační práce při řešení takové ekologické havárie jsou časově a hlavně finančně velmi náročné a díky skládacím a chemicky odolným výrobkům Eccotarp můžeme ušetřit značnou finanční částku,

říká tisková mluvčí společnosti Metal Arsenal s.r.o. Petra Smolková.

Nádrž také slouží jako zásobník užitkové vody. Díky rychlému nasazení a nízké hmotnosti je vhodná jako záložní zdroj hasební vody v těžko dostupných místech při dálkové dopravě vody a všude tam, kde chybí přímý zdroj vody.

Pokud se chcete o nádržích dozvědět více, navštivte www.eccotarp.cz,
případně napište na info@eccotarp.com.

Jímku lze sbalit do malého rozměru – stačí několik minut a nádrž je připravená k použití. Není potřeba žádné nářadí – šestiúhelníková plachta se po složení zajistí pomocí speciálního kování a obvodového pásu.

Možnost vybavení nádrže výpustným otvorem a kulovým ventilem


Použitý materiál (lakované PES/PVC s textilní výztuží) je odolný vůči chemickým a ropným látkám a je použitelný v teplotách od –30°C až do +70°C.

Sdílet