Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru třípatrové bytovky v Žamberku bylo evakuováno 17 osob

Šest jednotek hasičů likvidovalo požár třípatrové bytovky v Žamberku. Požár byl na krajské operační a informační středisko hasičů oznámen ve středu 10. dubna v 2.38 hodin. Při příjezdu hasičů vycházel ze střechy kouř. Hasiči evakuovali celkem 17 osob.

Na místo byl vyslán evakuační autobus, do kterého se lidé mohli schovat před chladným počasím. Velitel zásahu vypnul přívod elektrického proudu i vody. Nasazeny byly potřebné proudy vody k likvidaci požáru. Zásah byl veden vnitřním prostorem objektu.

Požár hasiči dostali pod kontrolu v 3.20 hodin. Jeden byt byl požárem hodně zasažen a bylo nutné řešit, kam se lidé umístí, protože návrat do vyhořelého bytu není možný. Krátce po páté hodině ranní se lidé mohli vrátit zpět do svých bytů.

Jedna rodina byla převezena k příbuzným. Požár byl zcela zlikvidován v 5.10 hodin. Jednotky se poté postupně vrátily na své stanice. Příčina vzniku požáru je nyní vyšetřována. Škoda nebyla dosud vyčíslena.

Zasahující jednotky: profesionální ze Žamberku, Ústí nad Orlicí a Pardubic a dobrovolné z Letohradu, Žamberku a Líšnice.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet