Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po havárii osobního auta u obce Hluk

Dne 18. 11. 2009 v 10:44 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Hluku. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Kunovice a Hluk došlo k havárii osobního auta zn. Peugeot 306.

Řidič havaroval s vozidlem mimo vozovku, kde projel porostem a převrátil auto na střechu. Z vozu se dostal společně se svou spolujezdkyní ještě před příjezdem záchranářů. Vozidlo jen těsně minulo betonový sloup elektrického vedení a několik vzrostlých stromů.

Hasiči byli na místě ze záchranářů jako první a už za sedm minut od výjezdu. Muž i žena byli z vozu venku. Spolujezdkyně si stěžovala na bolesti horní a dolní končetiny. Po příjezdu zdravotnické pomoci byla žena předána do péče lékaře a po nutném ošetření byla odvezena do nemocnice. Nakonec byl z preventivních důvodů odvezen k vyšetření i řidič.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Místo bylo předáno hlídce policie a jednotka hasičů se vrátila na svou základnu. Vytažení vraku auta si zajistil původce havárie.




mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


 -swo-

Sdílet