Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rukavice Cestus Deep III Pro 3207 zaujmou vzhledem, chrání ruku proti nárazům a mají protiskluzovou dlaň

Firma 4FIRE s.r.o. nabízí v České republice už delší dobu rukavice Cestus Deep III Pro 3207. Vlastní je již i mnoho hasičů a jednotek ve všech krajích, proto není o zkušenosti nouze.

Dle popisu výrobce jsou rukavice Deep III Pro vyvrcholením desetiletých zkušeností a experimentování s upravenými materiály. Jsou navrženy tak, aby překonaly vaše současné rukavice a současně přidaly odolnost proti stříhání, nárazu a propíchnutí.

Patentovaný systém chrání ruce proti nárazům i zraněním. Celý hřbet je odvětráván, protiskluzová dlaň je odolná proti olejům a vodě a poskytuje dobrou přilnavost.

Samozřejmostí je ochrana proti propichu a prořezu. Na stupnici od 1 do 5 byly ohodnoceny rukavice 5 body, tedy jako nejlepší možné.

Rukavice testovali naši dlouholetí čtenáři Tadeáš Hlinka a Sobík Karpatský a jejich kolegové, níže přinášíme jejich postřehy.

Dlouhodobé zkušenosti s rukavicemi Cestus Deep III Pro 3207

Dlouhodobé testování potvrdilo to, co jsme si o rukavicích mysleli na začátku a dokonce předčily tato očekávání.

Rukavice jsme použili u přibližně 100 zásahů a dalších činností, kdy je testovalo celkem 20 osob. Někteří je dokonce používali, vlastně stále používají, i při práci s motorovou pilou v lese a dalších činnostech mimo JPO.

Byla možnost je testovat v létě, za deště, v zimě – a to při všech možných situacích. Rukavice opravdu nezklamaly a po dlouhodobé zkušenosti lze konstatovat, že tvarová a rozměrová stálost je vynikající. Nedochází ke změnám rozměrů, barevné stálosti a veškeré ochranné prvky jsou stále funkční.

Samozřejmě nejsou nezničitelné, ale v porovnání s jinými rukavicemi určenými pro technické zásahy vydrží více, veškerá poškození jsou jen drobná a nebrání dalšímu užívání. V zimě byly trochu tužší, ale nijak zvláště to neovlivňovalo hybnost. Po namočení a vysušení byly stejně funkční jako před tím.

Připomeňme si první pocity a první dojmy z rukavic, jak již bylo psáno v původní recenzi

První dojmy bychom rozdělili do dvou částí, z hlediska pocitu a z hlediska mechaniky.

Pocitově jsou rukavice velmi lehké a velikostně odpovídají značení. Na rukou sedí a jsou velmi příjemné. Pohyblivost v nich je velmi velká, bez jakéhokoliv omezení.

Nástroje, včetně vyprošťovacích zařízení a dalších elektrických ručních nástrojů, se v nich drží dobře a velmi překvapující v nich je zejména citlivost hmatu a pevnost úchopu. V rukavicích se ruka nepotila a po chvilce, díky jejich tenké konstrukci, ani nevíte, že nějaké rukavice máte.

A nyní již závěr z dlouhodobého testu

Z nejen vlastních zkušeností se zavedenými rukavicemi na našem trhu, můžeme rukavice Cestus Deep III Pro 3207 označit za vynikající alternativu, která je i v mnohých parametrech překoná a dlouhodobé testování toto vše potvrzuje.

Rukavice nabízí výhradní dovozce rukavic CESTUS pro Českou republiku – firma 4FIRE s.r.o. – na webu www.4-fire.cz.

Běžná cena rukavic je 1290 Kč. Do konce měsíce května jsou rukavice za akční ceny.

Firma CESTUS vyrábí několik dalších variant rukavic pro hasiče a záchranné složky (technické zásahy, požáry, práce na vodě). Veškerý sortiment je dostupný také na webu www.4-fire.cz.

komerční prezentace
Sdílet