Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Lipové-lázni vyhořela střecha ubytovací chaty, do bezpečí se včas dostala třicítka dětí i instruktoři

Tři jednotky hasičů se v nočních hodinách pátku 12. 4. 2019 podílely na likvidaci požáru střechy ubytovací chaty v Lipové-lázni na Jesenicku. Prvotní popis v tísňovém hovoru na linku 112 předznamenal problémy s komínových tělesem, dojíždějící jednotky upřesnily rozšíření požáru do celé střešní části.

Operační středisko k místu vyslalo profesionální jednotku požární stanice Jeseník, přesněji posádky dvou cisternových vozidel a výškové techniky. Z řad dobrovolných hasičů také jednotky Jeseník a Lipová-lázně.

Hasičům se v krátkosti podařilo požár lokalizovat. Z objektu se včas do bezpečí dostala téměř třicítka dětí a sedm instruktorů. Jednotky postupně provádí rozebírání vyhořelé dřevěné konstrukce, dohledávají drobná skrytá ohniska a provádí důkladnou kontrolu pomocí termokamerou.

Celá událost se obešla bez zranění osob. Výše škody po požáru bude majitelem určena dodatečně. Co přesně stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření. Po odvětrání a ochladnutí požářiště zde z důvodu dohledu bude na několik následujících hodin zůstávat místní dobrovolná jednotka.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet