Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Uvnitř hořícího domu domu v Třebechovicích pod Orebem bylo nalezeno lidské tělo

Královéhradečtí policisté byli dne 13. dubna 2019 krátce před 21. hodinou přizváni ke společnému zákroku složek IZS v Třebechovicích pod Orebem, kde začal hořet jeden z domů v rezidentní čtvrti.

Policisté po příjezdu na místo především pomáhali zajišťovat bezpečné okolí pro jednotky Hasičského záchranného sboru, a ačkoliv se nejednalo o lokalitu s hustým provozem, tak v několika případech i odkláněli dopravu.

Už při příjezdu jednotek na místo události byly vidět plameny, které prostupovaly střechou. Jednotky musely střechu postupně ochladit a následně rozebrat.

Na místě události byla k zásahu vyžita i výšková technika.

Při požáru zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a JSDH Třebechovice pod Orebem a Týniště nad Orlicí,

uvedla Martina Götzová, tisková mluvčí HZS Královéhradec­kého kraje.

Poté, co se hasičům podařilo požár domu uhasit, přišla na řadu prohlídka požářiště, při které příslušníci HZS nalezli silně ohořelé lidské tělo.

Na místo byli okamžitě vysláni kriminalisté z Územního odboru Hradec Králové společně s technikem, jehož primárním úkolem na místě činu je zajistit důkazy potřebné pro následné vyšetřování.

Pitva mrtvého muže prokázala, že zemřel na následky nadýchání kouře a vyloučila cizí zavinění. Nejpravděpodobnější příčinou požáru byla cigareta, kterou muž na půdě domu kouřil v posteli a od které se vzňala peřina.

kpt. PhDr. Ondřej Moravčík
Policie ČR
Sdílet