Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladý řidič vjel do dráhy osobního vlaku

Dne 20. 11. 2009 v 06:36 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě v Rožnově pod Radhoštěm. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma vozy, kterou posílila jednotka hasičů z povolání města Rožnov pod Radhoštěm a jednotka drážních hasičů z Přerova.

Dne 20. 11. 2009 v 06:36 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě v Rožnově pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma vozy, kterou posílila jednotka hasičů z povolání města Rožnov pod Radhoštěm a jednotka drážních hasičů z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na jednom z železničních přejezdů došlo k nehodě mezi osobním autem zn. Fiat Tipo s osobním vlakem.

Dvacetiletý řidič vjel na železniční přejezd v době, kdy tudy projížděl osobní motorový vlak. Po čelním nárazu do boku vozu byl vrak auta tlačen kolejištěm asi padesát metrů. Osobní auto bylo značně zdemolované a řidič utrpěl zranění na hlavě. Ve vlaku nebyl nikdo z asi dvaceti cestujících zraněn.

Po příjezdu hasičů byl zajištěn vrak auta proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Zraněného si do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby a po ošetření ho odvezla do nemocnice k další nezbytné péči. Místo bylo předáno drážním hasičům, kteří se postarali o odstranění následků nehody. Doprava na železniční trati byla zastavena a průjezdnost přes přejezd byla omezena.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet