Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár v obci Hovězí na Vsetínsku měli hasiči brzy pod kontrolou

Krajské operační středisko hasičů přijalo 16. dubna 2019 o půl druhé v noci oznámení o požáru objektu místní firmy v obci Hovězí na Vsetínsku.

K požáru byly vyslány hned tři jednotky hasičů, a to profesionální hasiči ze stanice Vsetín a dobrovolné jednotky z obce Hovězí a Halenkov. Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že je požárem zasažena administrativní budova firmy.

K likvidaci požáru použili jeden vysokotlaký proud vody a jeden C proud. Během patnácti minut měli hasiči požár pod kontrolou a velitel zásahu vyhlásil lokalizaci. Při následné kontrole objektu se hasiči ujistili, že se uvnitř nenachází žádná osoba.

Poté budovu zkontrolovali termokamerou a postupně rozebrali část oplećhování objektu, aby mohli dohasit skrytá ohniska. K odvětrání zakouřené budovy použili hasiči přetlakovou ventilaci.

K požáru se dostavil nešťastný majitel, kterému hasiči objekt předali. Na místě do ranních hodin na dohlídku zůstala místní jednotka dobrovolných hasičů. Další dvě jednotka se vrátily zpět na své stanice.

Požár zasáhl přízemí budovy a šířil se rychle do horního patra. Avšak díky brzkému ohlášení požáru a rychlému zásahu hasičů, byl požár rychle uhašen. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který provedl první ohlednání místa požáru.

Během dnešního dne bude na požářišti provedeno společné šetření vyšetřovatele hasičů a Policie České republiky, včetně využití služebního psa. Příčina vzniku požáru je tak předmětem šetření. Škoda byla předběžně vyčíslena na devět set tisíc korun.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet