Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u požáru rodinného domu v Uherském Ostrohu

Požár rodinného domu v Uherském Ostrohu na Uherskohradišťsku vypukl 17. dubna 2019 v noci kolem druhé hodiny v prvním patře v obývacím pokoji a rychle se šířil na střechu.

Po přijetí oznámení ihned k požáru vyjely tři jednotky, a to profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště a v rámci mezikrajské pomoci z Jihomoravského kraje vyjeli i hasiči ze stanice Veselí nad Moravou a také i místní hasiči z Uherského Ostrohu.

V době příjezdu hasičů byla již střecha domu v plamenech. K likvidaci požáru hasiči ihned použili dva vysokotlaké proudy a dva C proudy. Do dvaceti minut od příjezdu měli již požár pod kontrolou a velitel zásahu vyhlásil lokalizaci požáru.

Dům se nachází v těsné blízkosti dalších objektů, které hasiči pomocí vody ochlazovali, aby se požár nerozšířil i na ně. Všichni obyvatelé domu včetně dětí byli v době požáru mimo objekt. Na místo byla přivolána zdravotnická záchranná služba, která prohlédla děti. Naštěstí všichni vyvázli bez újmy na zdraví.

V domě se nacházela propanbutanová láhev, kterou hasiči vynesli ven, kde ji ochlazovali.

V průběhu hašení hasiči kontrolovali objekt termokamerou a dohašovali skrytá ohniska požáru. Krátce po páté hodině ranní již byl požár zcela uhašen a velitel zásahu ohlásil likvidaci požáru. Poté se jednotky rozjely zpět na své základny.

Provedeným šetřením na požářišti stanovil vyšetřovatel příčinu vzniku požáru, a to nedbalostní jednání při manipulaci s otevřeným ohněm. Škoda vyčíslena zatím nebyla.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet