Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda ve Velké Dobré na Kladensku

K vážné dopravní nehodě dvou osobních vozidel a jednoho vozidla Policie ČR vyjížděli Kladenští hasiči do obce Velká Dobrá, v pátek 20. listopadu 17 minut po čtrnácté hodině. Po příjezdu na místo události zde již zasahovala posádka vozidla rychlé záchranné služby z Kladna a příslušníci PČR. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že došlo k čelní srážce dvou osobních vozidel. V každém vozidle cestovala jedna osoba. Obě zraněné osoby byly již v péči zdravotníků a poté byly převezeny do nemocnice v Kladně.

Zasahující příslušníci provedli protipožární opatření na obou vozidlech a pomohli s transportem zraněného řidiče do vozidla RZS.

Dle sdělení příslušníků PČR řidič vozidla Škoda, ve věku cca 50 let ujížděl hlídce Policie již z Kladna. I přes mnohá varování přísušníků projížděl obcí vysokou rychlostí, a to i v místě, kde je provoz dočasně sveden do jednoho pruhu. Při této riskantní jízdě došlo k čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem Renault. Řidič vozidla PČR, aby zabránil dalšímu střetu, vozidlo pohotově strhl mimo vozovku. Posádka vozidla PČR vyvázla naštěstí bez zranění.

Nejzávažnější na celé události je fakt, že nehoda se stala v uzavřené obci, v místě se sníženou rychlostí a vedle Základní školy, v jejímž okolí se nacházelo v tu dobu mnoho dětí.



nprap. Jiří Pospíšil
Vyšetřovatel požárů Kladno


 
-swo-

Sdílet