Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Libereckého kraje se seznamovali s řízením zásahů jednotek v Polsku

Ve dnech 15. a 16. dubna 2019 HZS Libereckého kraje zorganizoval dvoudenní workshop „Organizace a řízení zásahů jednotek v Polsku – zaměstnání pro velitele jednotek z ČR" zaměřený na seznámení řídicích pracovníků HZS Libereckého kraje s organizací řízení zásahů jednotek v Polsku.

Akce proběhla v hotelu Maruška v Hraběticích v Jizerských horách v Janově nad Nisou a je organizována v rámci projektu „Bezpečné pohraničí", CZ.11.123/0.0/0­.0/15_001/0000006, spolufinancovaného z Evropského fondu regionálního rozvoje prostřednictvím Programu Interreg V-A Česká republika – Polsko.

V rámci akce vyslechli účastníci několik přednášek zaměřených na téma spolupráce mezi hasiči v ČR a Polsku a o systému organizace požární ochrany v Polsku, které přednesli vedoucí pracovníci HZS LK a profesionálních hasičů z Polska (Komenda Wojewódzka Państwowej Straży Pożarnej we Wrocławiu).

Součástí zaměstnání bylo i praktické seznámení se systémem zásobování Liberce pitnou vodou, a to komentovanou návštěvou úpravny pitné vody v Janově nad Nisou a vodního díla Josefův Důl.

Jednalo se již o třetí, závěrečnou etapu této dílčí aktivity projektu Bezpečné pohraničí, která se konala již v letech 2017 a 2018, celkem se tohoto zaměstnání zúčastnilo 99 příslušníků a příslušnic HZS LK a 6 velitelů hasičů z Polska.

kpt. Ing. Petr Štajnc
HZS Libereckého kraje
Sdílet