Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Celý pátek vyjížděli hasiči k vážným nehodám a haváriím

V pátek 20. 11. 2009 vyjížděli hasiči k sérii dopravních nehod a havárií ve Zlínském kraji, které si vyžádaly několik zraněných osob a následnou pomoc záchranářů.

21:05 – Lačnov

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Valašských Klobouk a Vsetína vyjely na pomoc po havárii osobního auta u Lačnova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii auta zn. Š Felicia.

Vozidlo havarovalo mimo komunikaci u mostku, sjelo do příkopu a převrátilo se na střechu u vzrostlého stromu. Z vozu se ven dostala osmnáctiletá řidička a její patnáctiletá spolujezdkyně. Hasiči jim okamžitě poskytli první předlékařskou pomoc a zastavili krvácivá zranění. Po příjezdu zdravotníků byly obě předány do péče lékaře. Hasiči zajistili vrak auta proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování havárie hasiči převrátili vrak auta zpět na kola.

20:05 – Mrlínek

Jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem vyjela na pomoc po hlášené havárii osobního auta u obce Mrlínek. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že po havárii skončilo osobního auto mimo vozovku a v poli. U vozidla se nikdo nenacházel a prověrkou u policie bylo potvrzeno, že se jedná o starší šetřený případ. Hasiči místo havárie označili a vrátili se zpět na základnu.

19:55 – Hulín

Jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže a Holešova, posílené o jednotku dobrovolných hasičů Holešov, vyjeli na pomoc po hlášené dopravní nehodě u Hulína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve výjezdu z Hulína na Třebětice došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut.

Po vzájemném čelním střetu došlo ke zranění tří dospělých osob v jednom z vozů a k dalšímu lehkému zranění dítěte z druhého auta. Hasiči na místo přijeli ze záchranářů jako první, následováni zdravotníky. Záchranná služba si postupně převzala zraněné do své péče a poskytla jim nezbytnou pomoc. Malé holčičce hasiči věnovali svého plyšového maskota dráčka Záchranáčka. Dopravní omezení trvalo asi dvě hodiny. Vraky aut hasiči zajistili proti požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali sorbenty. Po vyšetření nehody policií hasiči vozovku uklidili.

15:08 – Otrokovice

Jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic vyjela na pomoc k hlášené dopravní nehodě dvou osobních aut u mostu na Bělov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu aut zn. Š Favorit a Š 105. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody hasiči vozovku uklidili od střepů a úlomků.

12:35 – Střížovice

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela s jedním zásahovým speciálem k hlášené dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Š Octavia, Fiat Bravo a jednoho nákladního auta. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že po nehodě došlo k zablokování místní komunikace.

Po vzájemném střetu bylo nákladní auto jen lehce poškozeno, ale obě zdemolovaná osobní auta blokovala dopravu. Jednadvacetiletý řidič fiatu byl zraněn a vozidlem zdravotnické záchranné služby byl odvezen do nemocnice k vyšetření. Hasiči zajistili vraky aut proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování jeden vrak auta odtáhli a tím uvolnili dopravu alespoň v jednom jízdním pruhu.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

 
-swo-

Sdílet