Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stohu slámy v Toužimi

V pátek 20. listopadu před půl osmou večer vyjely čtyři jednotky hasičů k požáru stohu slámy v areálu zemědělského statku ve Žlutické ulici v Toužimi. K místu vyjeli profesionální hasiči z Toužimi a dobrovolní hasiči z Toužimi, Teplé a Útviny. Jednalo se o požár stohu, kde bylo uskladněno 1500 kusů lisovaných balíků slámy. Plameny zasáhly zhruba třetinu stohu a hustý dým byl viditelný ze vzdálenosti několika kilometrů.

V pátek 20. listopadu před půl osmou večer vyjely čtyři jednotky hasičů k požáru stohu slámy v areálu zemědělského statku ve Žlutické ulici v Toužimi.

K místu vyjeli profesionální hasiči z Toužimi a dobrovolní hasiči z Toužimi, Teplé a Útviny. Jednalo se o požár stohu, kde bylo uskladněno 1500 kusů lisovaných balíků slámy. Plameny zasáhly zhruba třetinu stohu a hustý dým byl viditelný ze vzdálenosti několika kilometrů.

Ohnisko požáru bylo vevnitř stohu a na místo bylo nutné povolat zemědělskou techniku, která by vrchní balíky odhrnula a zároveň odvezla hořící slámu na volné prostranství, kde ji hasiči rozhrnuli a nechali pod dohledem dohořet. Dostatek hasebních prostředků v místě zásahu byl řešen dálkovou dopravou vody z rybníka a napojením hadic na hydrantovou síť.

Velitel zásahu si na místo vyžádal termokameru z karlovarské stanice pro kontrolu požářiště a nalezení všech ohnisek uvnitř stohu. Mezitím s rozhrnováním balíků pomáhal traktor a velký nakladač.

Lokalizace požáru trvala skoro čtyři hodiny, až v osm hodin ráno následujícího dne byl požár úplně zlikvidován.

Vyšetřovatel požáru na místě vyloučil samovznícení a příčinou bude buď nedbalostní jednání nebo úmyslné zapálení ze strany neznámého pachatele. Způsobená škoda zatím zůstává v šetření.

Při této události nedošlo k žádnému zranění.

prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje


-swo-

Sdílet