Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žhářstvím chtěl přivolat policistu

Trochu nezvykle skončila zlost, kterou měl jeden romský spoluobčan na příslušníka Policie ČR

Způsobů, jak si lze vybít vztek je jistě nepřeberné množství. Špatný den plný vzteku měl zřejmě také róm B.B. z Prahy 8, který v sobotu 7.září kolem deváté hodiny večerní, úmyslně zapálil osobní automobil.

Zmiňovaný 24 letý muž se vracel z benzínové pumpy, s plným kanistrem v ruce, ke svému vozidlu. Po cestě narazil na hlídku Policie ČR, která cosi vysvětlovala nějakému hříšníkovi. I nedalo mu to a začal se hříšníka vehementně zastávat. To se samozřejmě policistům nelíbilo, proto „obětavce“ důrazně požádali, aby si hleděl svého.

Muž tedy šel dál svou cestou. Nicméně policisté tušili, soudě z jeho bouřlivých reakcí, že se ještě něco stane. A stalo se. Za několik minut se zmiňovaný muž domáhal na operačním středisku Policie ČR onoho policisty, kterého před chvílí potkal. Když mu nebylo vyhověno, vzal kanistr, polil benzínem bílou Škodu Felicii a zapálil ji. Bylo velké štěstí, že byl požár okamžitě uhašen spoluobčany, kteří bydleli v okolí. Škoda Felicia totiž jezdila na LPG.

A jak to dopadlo? Zmiňovaný výtečník se „svého“ policisty dočkal. Díky všímavosti a svědectví spoluobčanů byl muž zadržen ve svém bytě. Na místo případu se poté dostavili příslušníci odboru zjišťování příčin požárů HZS hl.m. Prahy, kteří za pomoci služebního psa Policie ČR, odebrali vzorky hořlavé kapaliny z místa požáru. Pachatel se ke svému činu okamžitě doznal.
Sdílet