Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči a policisté změřili síly v halovém veslování

V uplynulých dnech se ve sportovní hale Háječek v Hradci Králové uskutečnil otevřený „Přebor Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS) a Policie ČR" v halovém veslování. Do Hradce Králové se sjelo na 25 hasičů a policistů nejen z České republiky, ale také ze Slovenska, aby změřili své síly ve třech kategoriích.

V uplynulých dnech se ve sportovní hale Háječek v Hradci Králové uskutečnil otevřený „Přebor Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS) a Policie ČR" v halovém veslování. Do Hradce Králové se sjelo na 25 hasičů a policistů nejen z České republiky, ale také ze Slovenska, aby změřili své síly ve třech kategoriích – lehká váha muži HZS (do 75 kilogramů), těžká váha muži HZS (nad 75 kilogramů) a těžká váha muži Policie ČR. Pořadatelem sportovní akce byl HZS Královéhradeckého kraje, Česká hasičská sportovní federace a Sportovní klub hasičů Královéhradec­kého kraje.


Závod se jel na veslařských trenažérech Concept II model E v disciplínách jednotlivců na 2000 metrů a štafet na 4000 metrů. Štafetu tvořili čtyři závodníci, kteří se pravidelně po 500 metrech střídali.

Soutěže jednotlivců se zúčastnilo celkem 16 závodníků a všichni podali skvělé výkony. V kategorii těžká váha muži HZS zvítězil v čase 06:23,2 Pavel Krob z Prahy. Další místa v této kategorii obsadili Tomáš Zeman a Lukáš Kotala z Prahy. Nejlepším z Královéhradeckých hasičů v těžké váze byl na čtvrtém místě Roman Šrittr z Rychnova nad Kněžnou.
V kategorii lehká váha muži HZS vybojoval zlatou medaili Jan Hrubý z Hradce Králové v čase 07:20, na druhém místě skončil David Pross z Rychnova nad Kněžnou a bronzovou příčku obsadil David Novosad z Hradce Králové.
V kategorii policistů zvítězil Marek Práza v čase 06:59,8, druhé místo obsadil Jarda Matoušek v čase 07:26,5 a na třetím místě skončil Stanislav Čepička v čase 07:35,7.

Slovenští závodnici se zúčastnili pouze štafetového závodu a ve složení Pavol Kuhajda, Adrian Ficik, Matuš Vančo a Peter Lejko vybojovali zlaté medaile v čase 12:15,2. Na druhém místě skončila časem 12:16,4 štafeta HZS hl. m. Prahy ve složení Pavel Krob, Tomáš Zeman, Zdeněk Šlehofer a Lukáš Kotala. Bronzovou medaili získala v čase 13:00,2 štafeta ze Slovenska ve složení Martin Vojtek, Juraj Mašek, Petr Hoďa a Dušan Herda. Královéhradecká štafeta ve složení David Pross, Miloslav Kubíček, David Novosad a Roman Šrittr obsadila čtvrtou příčku.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet
Přiložené soubory
Výsledková listina zobrazit online XLS 27 kB