Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru rodinného domu na Mělnicku hasiči zachránili dvě osoby

Ve čtvrtek 25. dubna ve 3.21 hodin přijala tísňová linka HZS Středočeského kraje informaci o rozvinutém požáru řadového rodinného domu v obci Zelčín, která je součástí Hořína na Mělnicku. Další oznamovatelé uvedli, že se uvnitř pravděpodobně nacházejí tři osoby.

Operační středisko k události vyslalo šest jednotek hasičů s cisternami, automobilovou plošinou a velitelským vozidlem. Nejdříve se na místo dostavila hlídka Policie ČR, která z hořícího domu zachránila jednu zraněnou osobu. Tu po základním ošetření převezla zdravotnická záchranná služba do nemocnice.

Velitel zásahu po příjezdu vyhlásil druhý stupeň poplachu a informoval o řadovém rodinném domu, který byl požárem zasažen v plném rozsahu. Průzkumná skupina za devět minut od příjezdu prvního vozidla zachránila další dvě osoby uvězněné uvnitř objektu. Za necelou půlhodinu byl požár pod kontrolou a následovalo dohašování uvnitř domu i z vnější strany pomocí výškové techniky.

Příčinou vzniku požáru rodinného domu se třemi byty byla podle závěrů šetření, na kterém spolupracovali vyšetřovatelé HZS Středočeského kraje s kriminální policií, nedbalost při kouření. Výše škody byla stanovena na dva miliony korun, uchránit se podařilo majetek za přibližně půl milionu.

U požáru zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Mělník a Neratovice a jednotky dobrovolných hasičů obcí Dolní Beřkovice, Liběchov, Lužec nad Vltavou a Mělník Blata, Mělník Mlazice a Mělník Vehlovice – Chloumek.

HZS Středočeského kraje
Sdílet