Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár zasáhl dřevěnou chatu

Čtyři jednotky hasičů dnes24. 11. 2009 v noci zasahovaly při likvidaci požáru chaty v rekreační oblasti Stříbský mlýn u Ivančic na Brněnsku.

Čtyři jednotky hasičů dnes24. 11. 2009 v noci zasahovaly při likvidaci požáru chaty v rekreační oblasti Stříbský mlýn u Ivančic na Brněnsku.

Plameny v části chaty zpozoroval a na tísňovou linku hasičů ohlásil ve 23.31 hodin uživatel chaty, který uvnitř spal. Krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Ivančicích, Rosicích a v Moravském Krumlově, a dobrovolnou jednotku z Ivančic-Němčic.

Plameny v horní části dvoupodlažní chaty o půdorysu zhruba šest krát šest metrů se hasičům podařilo dostat pod kontrolu ve 23.41 hodin. Požár po rozebrání části konstrukce chaty a střechy a dohašování lokálních ohnisek zlikvidovali 57 minut po půlnoci. Uživateli objektu, který měl zdravotní problémy, zavolali sanitku zdravotnické záchranné služby.

I když se hasičům podařilo zabránit rozšíření požáru na celou chatu, oheň, žár a zplodiny hoření objekt silně poškodily. Škodu vyšetřovatel HZS předběžně odhadl na 400 tisíc korun. Příčinu vzniku požáru chaty šetří specialisté HZS JmK a Policie ČR, kteří podle dosud zjištěných poznatků nevyloučili úmyslné zapálení. Požářiště proto dnes kromě expertů a prohlédl také psovod s policejním psem cvičeným na vyhledávání stop po hořlavinách.


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-kaw- 

Sdílet