Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

TFA v Olomouci ovládl Michal Brousil, do výškové budovy Regionálního centra vyběhlo téměř sto závodníků

Ve čtvrtek 16. května 2019 proběhlo v Olomouci před budovou regionální centra Olomouc soutěž o nejtvrdšího hasiče – TFA Olomouc 2019. Závodu se se celkově zúčastilo 95 příslušníci HZS ČR, zaměstnanci HZS podniků, členové SDH obcí .

Soutěžící rozděleni do kategorií v HZS A – 18–34 let, B – 35–44 let a C nad 45 let a v kategorii SDH do 35 let a nad 35 se úderem 9:45 pustili do prvního soutěžního klání. Jejich fyzickou připravenost prověřily čtyři úseky.

V první části se ve zkráceném popisu jednalo o běh s hadicemi. Druhá obsáhlejší část byla sestavená z hamerboxu, tunelu, figuríny a bariéry. V třetím úseku hasiči přemísťovali žebříky, přesněji přenesení a postavení čtyř nastavovacích žebříků a poté vytažení břemene pomocí lana na lešení. Závěrem třetí části je zapojení proudnice na monitor. Poslední části je úsek kdy soutěžící běží do výškové budovy RCO a to až do úplně nejvyšších pater s opravdu posledních sil.

Celkovým vítězem letošního ročníku se stal Michal Brousil z Jihočeského kraje, za ním na druhé příčce se umístil závodník Pavel Kouřík z Plzeňského kraje a třetí příčka v celkovém hodnocení patří do domácích řad Michalovi Přecechtělovi. V hodnocení v jeho věkové kategorií mu patří příčka nejvyšší a tedy právem první místo.

V hodnocení do TOP 20 z dnešního závodu se také zapsali příslušníci HZS OLK Pavel Popelka, Martin Plšek a také Jan Šindelka. Nejlepším dobrovolným hasičem v celkovém součtu se stal Jiří Tkaný (6 místo v celkovém hodnocení) z SDH Babice, okresu Třebíč.

I přes obavy z nepřízně počasí vše proběhlo ve sportovním duchu, příjemné atmosféře a hojné účasti.

Sdílet
Přiložené soubory
tfaol_a.pdf zobrazit online PDF 95 kB
tfaol_b.pdf zobrazit online PDF 70 kB
tfaol_c.pdf zobrazit online PDF 56 kB
tfaol_celkove.pdf zobrazit online PDF 125 kB
tfaol_sdh_a.pdf zobrazit online PDF 63 kB
tfaol_sdh_b.pdf zobrazit online PDF 56 kB