Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pražští hasiči pátrali v kanalizaci po ztraceném dělníkovi, zapojili se i potápěči a lezecké družstvo

V pondělí 29. 4. 2019 v 10:45 hod byl na operační středisko pražských hasičů ohlášen pád osoby do kanálu v ulici Patočkova v Praze 6. Na místo byla vyslána jednotka z Petřin a postupně také hasiči s lezeckým vybavením ze Smíchova, potápěči z Modřan a členové USAR týmu z centrální stanice.

Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o osobu, která spadla do kanalizační vpusti. Před příjezdem jednotek byla z kanalizace zachráněna také druhá osoba, která potřebovala ošetření ZZS. Velitel zásahu si na místo vyžádal pracovníka Pražských vodovodů a kanalizací společně s dokumentací vstupů do kanalizační sítě.

V průběhu několika hodin jsme postupně provedli prohledání jednotlivých částí kanalizační sítě za asistence Policie ČR a ZZS. K zásahu bylo ještě povoláno posilové družstvo z Krče s lezeckým vybavením na Mariánské hradby, kde byla objevena další větev kanalizační sítě.

V 15:19 hodin byla pátrací akce prozatím ukončena, případ jsme předali pracovníkům Pražských vodovodů a kanalizací, kteří si hasičské jednotky v případě nutnosti znovu povolají.

Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet