Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hronově havaroval automobil do zdi domu, k události vyjely dvě hasičské jednotky

Krátce po půlnoci na 29. dubna 2019 byly zalarmovány dvě jednotky hasičů kvůli nahlášené dopravní nehodě osobního automobilu. Vůz narazil v ulici T. G. Masaryka do zdi domu, tři osoby se při nehodě zranily.

Řidič ve věku 27let z Hronova vyjížděl z parkoviště na náměstí směrem k Náchodu. Pravděpodobně vlivem prudkého sešlápnutí plynového pedálu však dostal smyk a ztratil nad vozem kontrolu.

Auto nejprve zachytilo pravým zadním kolem o pravý obrubník, pak se stočilo vlevo a přední částí narazilo do zdi domu čp. 511. Při nehodě byl zraněn jak 27letý řidič, tak dva jeho spolujedoucí ve věku 31 a 25 let.

Všechny zraněné ošetřili přivolaní záchranáři a následně je transportovali do zdravotnických zařízení v Náchodě a Hradci Králové. Vzhledem ke zranění nemohla být řidiči BMW na místě provedena dechová zkouška na alkohol, dopravní policisté si proto vyžádali odběr jeho žilní krve na zjištění, zda řidič měl v krvi alkohol a v jakém množství.

Technická závada jako příčina nehody nebyla na místě zjištěna ani uplatněna. Na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 70.000 korun, na domu čp. 511 asi 50.000 korun.

por. Mgr. Eva Prachařová, Policie ČR

Jednotky místo události zajistily, poskytly zraněným první předlékařskou pomoc a prováděly vyprošťovací práce. Zraněné si do péče převzali zdravotničtí záchranáři, se kterými hasiči následně spolupracovali.

Po došetření nehody se hasiči postarali o úklid místa události. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, které zasypali sorbentem a dále uvolnili havarovaný automobil, aby pomohli s jeho naložením na odtah.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Velkého Poříčí. Okolnosti dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet