Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda dvou osobních vozidel u Dolan

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře byla dne 25. 11. 2009 v 17:38 hodin přivolána k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se srazila na silnici č. 307 u Dolan. Při nehodě byly dvě osoby zraněny a převezeny záchrannou službou k dalšímu ošetření do nemocnice.

Hradec Králové

Hradečtí hasiči vyjeli na žádost záchranné služby k otevření bytu v Labské kotlině v Hradci Králové, kde se nacházela nemohoucí osoba.

Ve 14:46 hodin byli hasiči přivoláni k úniku provozních kapalin z osobního vozidla v ulici Koutníkova v Hradci Králové. Osobní vozidlo, u kterého došlo k poškození hadice a úniku provozních látek, bylo v době příjezdu hasičů odstaveno mimo silnici. Látka unikla na malou plochu zhruba 0,5 × 0,5 metrů.

Dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity v ulici Klaretova v Chlumci nad Cidlinou.

Územní odbor Náchod

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda byli ve 13:49 hodin přivoláni k požáru oleje v trafostanici v Palachově ulici v Náchodě. Při příjezdu hasičů se již na místě nacházeli pracovníci Pohotovostní služby el. rozvodných závodů. Hasiči uhasili hořící olej před půl třetí odpoledne. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře byla v 17:38 hodin přivolána k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se srazila na silnici č. 307 u Dolan. Při nehodě byly dvě osoby zraněny a převezeny záchrannou službou k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Unikající provozní kapaliny zasypali sorbentem a odstranili z vozovky. Pro potřeby Policie ČR hasiči nasvítili místo události. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Jaroměř)

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Jičína vyjeli o půl deváté dopoledne k požáru domu v Dlouhé ulici v Jičíně – Novém Městě. V objektu, který je v demolici, došlo k požáru trámů z rozpadlého stropu. Hasiči lokalizovali požár krátce před devátou hodinou dopoledne. Celý prostor požářiště hasiči prohlédli a zkontrolovali, zda se na místě v době požáru někdo nenacházel. Po provedeném průzkumu hasiči nikoho nenašli. Požár se podařilo uhasit v 09:13 hodin. Při požáru nedošlo ke zranění osob ani škodě na majetku.

Profesionální hasiči z Hořic byli před 17. hodinou přivoláni k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici č. I/35 mezi Holovousy a Bílskem u Hořic. Řidič osobního vozidla Škoda Felície Combi z dosud nejasných příčin vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Vozidlo nakonec skončilo převrácené na střeše. V autě cestoval pouze řidič, který utrpěl zranění a byl převezen záchrannou službou do nemocnice. V době příjezdu hasičů na místo byl řidič mimo vozidlo a v péči záchranné služby. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči otočili vozidlo zpět na kola a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Hořice)

Jičínští hasiči vyprošťovali tři osoby, které uvízly v kabině porouchaného výtahu v ulici Pod lipami v Jičíně.



por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje



-swo-

Sdílet