Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

S rolí profesionálního hasiče se při posledním požáru rozloučil velitel čety náchodské směny C

Dnes 30. 4. 2019 vyjížděli před sedmou hodinou ranní profesionální hasiči z Náchoda společně s městskou dobrovolnou jednotkou k požáru u trati….

Nejednalo se však o obyčejný požár. S rolí profesionálního hasiče se při tomto svém posledním výjezdu rozloučil velitel čety směny C v Náchodě ppor. Petr Fanta.

Tentokrát bylo vše v Petrově režii. Musel si sám velet, dojet s cisternou k požáru, dostat se za uzamčenou bránu a následně vysokotlakým proudem zkrotil plameny a dostat je pod kontrolu.

Směna odměnila velitele mimo jiné i děkovnou sprchou za roky, které s ní odsloužil. Po nástupu při předávání směny předali hasiči dary a pak už vyrazil velitel na svou poslední jízdu. Za zvuku houkaček v koloně z hasičských aut odjel ze stanice do civilu.

Petr Fanta nastoupil k Hasičskému záchrannému sboru Královéhradeckého kraje 1. 4. 1995 jako velitel požární stanice v Náchodě, ale zkušenosti měl již z předchozího působení v oblasti požární ochrany.

Od roku 1999 působil po přestěhování profesionálního sboru z Náchoda do Velkého Poříčí jako velitel požární stanice a zároveň jako velitel čety. Od roku 2001 se už plně věnoval funkci velitele čety, kterou zastával dodnes.

Sdílet