Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest jednotek zasahovalo v Ostravě-Hrabové u požáru střechy objektu, škoda je 200 tisíc korun

​Šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovalo ve středu 1. 5. 2019 večer v Ostravě-Hrabové, kde hořela střecha firemního objektu.

Požár se obešel bez zranění, předběžná škoda byla odhadnuta na 200 tisíc korun. Hasiči ale svým rychlým zásahem uchránili před ohněm celé přízemí a majetek nejméně za jeden milion korun, když mj. stačili vynést z kanceláří velké kopírky, počítače, chladničky a nábytek za desetitisíce korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

​Operační středisko hasičů bylo o požáru přízemního objektu se sedlovou střechou informováno ve středu po 18. hodině.

Do Krmelínské ulice ihned vyjely čtyři ostravské jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Jih, Zábřeh, Slezská Ostrava a Fifejdy, společně s nimi dvě jednotky dobrovolných hasičů – Hrabová a Vratimov. Hasiči také zasahovali z Prodloužené u­lice.

​Při příjezdu hasičů hořela střecha vydatným plamenem a hustý kouř „obtěžoval“ nedalekou kruhovou křižovatku pod dálničním mostem na Frýdek-Místek.

Hasiči dostali oheň pod kontrolu za necelou hodinu, dohašování s rozebíráním i rozřezáváním střešní krytiny a dřevěných trámů jim zabralo další hodinu a půl, když využívali výškovou techniku (automobilová plošina AP 30 MB Econic ze stanice Ostrava-Jih) i termokameru.

Nakonec provizorně přikryli poškozenou střechu plachtou.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet