Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Planý poplach a dopravní nehoda

K dopravní nehodě autobusu a osobního automobilu vyjížděla jednotka HZS stanice Stochov 26. listopadu v odpoledních hodinách k obci Nové Strašecí. Řidička jedoucí směrem na Rakovník narazila v plné rychlosti do zadní části autobusu, ve kterém cestovalo několik osob. Z osobního automobilu se začalo okamžitě kouřit, ale díky rychlému zásahu ručním hasicím přístrojem k požáru nedošlo.

K dopravní nehodě autobusu a osobního automobilu vyjížděla jednotka HZS stanice Stochov 26. listopadu v odpoledních hodinách k obci Nové Strašecí.

Řidička jedoucí směrem na Rakovník narazila v plné rychlosti do zadní části autobusu, ve kterém cestovalo několik osob. Z osobního automobilu se začalo okamžitě kouřit, ale díky rychlému zásahu ručním hasicím přístrojem k požáru nedošlo. Jednotka po příjezdu na místo zásahu provedla u havarovaného automobilu protipožární opatření a zlikvidovala unikající provozní kapaliny. Jelikož se nehoda stala v nepřehledném úseku byla na místo povolána velitelem zásahu MěP Nové Strašecí, aby zabezpečila řízení dopravy. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, škoda však půjde do desetitisíců. Po předání místa Policii ČR se jednotka vrátila zpět na stanici.

Během zpáteční cesty byla jednotka vyslána k další události – odstranění ropné skvrny za obec Ruda. Událost však byla nakonec vyhodnocena jako planý poplach.



Info: nstržm. Martin Vondra
Foto: stanice Stochov



-swo- 

Sdílet