Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu, pergoly a dřevníku likvidovali hasiči v Újezdu pod Troskami

Do Újezdu pod Troskami mířilo v sobotu 4. 5. 2019 krátce před 8. hodinou ranní pět jednotek požární ochrany kvůli nahlášenému požáru rodinného domu, pergoly a dřevníku. Pomoc si krajské operační a informační středisko vyžádalo i u sousedního Libereckého kraje.

Všechny osoby se dostaly mimo dům, nikdo nebyl při události zraněn. V blízkosti rodinného domu hořela pergola a dřevník, požár se rozšířil dál na střešní konstrukci. V domě se nacházely tlakové lahve, které hasiči našli a stihli je vynést ven, aniž by napáchaly nějakou škodu.

Požár jednotky lokalizovaly v 08:39 hod. a likvidace byla ohlášena v 09:34 hod. Hasiči museli rozebrat část střešní konstrukce a odvětrávali obytné části domu pomocí přetlakové ventilace. Zpět na své stanice se vraceli před 10. hodinou, na místě zůstala na dohlídku místní dobrovolná jednotka.

Co požár způsobilo, to je předmětem vyšetřování. Škoda, kterou plameny napáchaly, činí předběžným odhadem asi 440 tisíc korun, uchráněné hodnoty byly vyčísleny na asi 4,5 milionu korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Jičín a Turnov a dále JSDH Sobotka, Újezd pod Troskami a Rovensko pod Troskami. Dobrovolná jednotka z Jičína držela po dobu zásahu zálohu na stanici.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet