Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Skladovací halu se slámou zachvátil požár

Rozsáhlý požár zničil v noci z pátku 27. listopadu na sobotu 28. listopadu skladovací halu s uloženou slámou a senem v Lodíně na Hradecku.

Rozsáhlý požár zničil v noci z pátku 27. listopadu na sobotu 28. listopadu skladovací halu s uloženou slámou a senem v Lodíně na Hradecku. Na místo ve 23:32 hodin vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a Hořic, dále dobrovolní hasiči z Lodína, Nechanic, Skřivan, Králík a Mžan.

Požár zasáhl novou skladovací halu o rozměrech 60 krát 40 metrů z betonové konstrukce. Uvnitř bylo uskladněno zhruba 1500 balíků slámy a sena, které se využívají na výrobu pelet. Silný žár poškodil betonovou střechu s lepenkou, která se propadla. Požár poškodil také obvodové zdi haly. Hasiči se kvůli naskladněným hořícím balíkům nedostali dovnitř haly a požár likvidovali pouze zvenčí.

Včasným zásahem se hasičům podařilo zabránit rozšíření požáru i na sousední budovu bývalého vepřína. Po domluvě s majitelem objektu se požár nechává pod dozorem vyhořet. Celá hala byla požárem natolik poškozena, že se zřejmě bude muset zbourat. Hmotná škoda způsobená požárem byla majitelem odhadnuta na 10 milionů korun.

Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření, podle prvotního ohledání místa se s největší pravděpodobností jedná o nedbalost nebo úmyslné založení. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: požární stanice Nový Bydžov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet