Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U nehody dvou vozidel mezi obcemi Valašské Klobouky a Brumov-Bylnice zasahovali i hasiči

Dne 10. května 2019 krátce před sedmou hodinou ráno došlo mezi obcemi Valašské Klobouky a Brumov-Bylnice k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Při střetu se lehce zranili řidiči obou vozidel, navíc došlo k poškození dalšího projíždějícího vozidla. Celková škoda se vyšplhala na sto dvacet tisíc korun.

Jednadvacetiletý řidič vozidla Audi vyjel do protisměru mimo vozovku, kde se jeho vozidlo odrazilo od příkopu zpět do vozovky a převrátilo se na střechu.

Do havarovaného vozidla narazilo projíždějící vozidlo značky Ford Escort sedmatřicetiletého řidiče. Části, které se uvolnily z havarovaného vozidla Audi, poškodily čelní sklo dalšího projíždějícího vozidla značky Volkswagen Golf.

Krátce po dopravní nehodě utekl řidič vozidla Audi do lesa, odkud se po krátké době vrátil zpět. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu dvě promile alkoholu.

Na místo byli vysláni i profesionální hasiči ze stanice Valašské Klobouky. Po jejich příjezdu se oba řidiči nacházeli již mimo svá vozidla. Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření, odpojili autobaterie a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem.

Řidič vozidla, které podjelo pod letícím autem, vezl malířské barvy. Ty se mu při nárazu otevřely a vylily po vozidle. Řidič tak ze svého auta vystoupil celý bílý. Hasiči mu poskytli vodu k opláchnutí,

uvedla Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.

U ostatních řidičů byla dechová zkouška negativní. Lehce zraněné řidiče z vozidel Audi a Ford odvezli záchranáři k ošetření do nemocnice.

Po dobu vyšetřování dopravní nehody byla vozovka zčásti uzavřená. Policisté řídili dopravu kyvadlově. Na místě zasahovaly všechny složky IZS.

Celková škoda na osobních vozidlech se vyšplhala na sto dvacet tisíc korun. Veškeré okolnosti související s dopravní nehodou prověřují dopravní policisté společně s kriminalisty.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet