Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Třinci se uskutečnil nultý ročník soutěže TFA Werkman 2019

V sobotu 4. 5. 2019 se konal nultý ročník soutěže v disciplínách TFA „Werkman 2019“, který byl součástí programu Hutnického dne konaného v areálu třinecké Werk Arény, kde probíhala oslava 180. výročí založení Třineckých železáren a zároveň i mistrovského titulu hokejového týmu Ocelářů.

Do startovní listiny se zaregistrovalo celkem 18 závodníků ve dvou kategoriích (muži do a nad 35 let). Závodníci trať absolvovali v kompletním zásahovém vybavení včetně těžkého dýchacího přístroje a přilby. Závodníci absolvovali celkem sedm nejrůznějších pohybových, silových a překážkových disciplín.

Na dráze přibližně 100 metrů dlouhé na závodníky po startu čekalo překonání dvoumetrové bariéry, smotání dvou hadic B, provedení 60 úderů palicí v hammer boxu (30+30), překlápění velké pneumatiky (6×), schod se závažím (20 výstupů), po kterém následovalo uchopení figuríny (90 kg) v podpaží a jejím přemístění pohybem pozpátku na vzdálenost 15 metrů. V poslední disciplíně čekalo na soutěžící zapojení dvou koncovek B na rozdělovač a monitor.

Ve věkové kategorii A muži do 35 let zvítězil domácí závodník Lukáš Nenička z HZSP TŽ (2:49:94). Druhý skončil Václav Koterec z SDH Darkovice a bronzové umístění vybojoval opět domácí Marek Puška z HZSP TŽ.

V kategorii B mužů nad 35 let si vyběhl cenný kov Jaroslav Hanzel z SDH Písečná a jeho čas 2:37.97 byl absolutně nejrychlejší. Na druhém místě skončil Miroslav Hanel z SDH Darkovice a domácí barvy hájil na třetím místě Tomáš Benek za HZSP TŽ.

Po skončení soutěže byl připraven program i pro děti, které si mohly např. vyzkoušet přeskok přes bariéru. Děkujeme všem účastníkům za předvedené výkony a sponzorům, že jsme díky jejich podpoře mohli tento nultý ročník uspořádat.

Budeme pevně věřit, že příští rok se opět sejdeme.

Sdílet