Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Soutěž HZS ČR v lezení na obtížnost se uskutečnila na lezecké stěně Flash Wall v Olomouci

Ve středu 3. 4. 2019 se v Olomouci, ve Flash Wall hale na ulici u Panelárny 4, uskutečnila soutěž HZS ČR v lezení na obtížnost. Soutěž byla koncipována oproti přeboru pro lezce všech úrovní. Tím stěžejním bylo také lezení na velkém výběru cest. U většiny závodů jsou kvalifikační cesty ve dvou směrech.

Začátek pro všechny znamenal čtveřici různě postavených úseků. Čtyři kvalifikační cesty daly prostor i začínajícím lezcům. Do dalšího semifinálového dvoukola postoupilo dvanáct nejlepších, z nichž šestice nejlepších se poprala o mety nejvyšší.

Organizátoři poslední zkoušku postavili opravdu velmi náročnou a tak do pomyslné cílové pásky se nepodařilo nikomu „dolézti“.

Závod to byl velmi vydařený, hojná účast i byla vidět radost v očích u většiny závodníků po skončení, ale i vyčerpání a lámání v myšlenkách, jak či onak by příště a dál. Závěrem se všichni shodli na kvalitě a za rok na stejném místě se těšíme na viděnou.

Velké poděkování patří partnerům a sponzorům této soutěže, bez jejich finanční a jiné pomoci by se závod nedal připravit v podobě a kvalitě jako nyní.

Sponzory soutěže byli:

Mediálním partnerem byl web Požáry.cz.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet
Přiložené soubory
Výsledky_-_Lezecké_závody_2019.pdf zobrazit online PDF 254 kB