Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiče zaměstnaly spadlé stromy i poškozené střechy

Silný vítr dnes zaměstnal hasiče v Jihomoravském kraji. Zasahovali zejména na Brněnsku, nejčastěji odstraňovali vyvrácené stromy a větve.Do 17 hodin hasiči vyjížděli k 16 zásahům, z toho nejvíc – 11 výjezdů – měli v Brně a v okrese Brno-venkov.


Vyvrácené a nalomené stromy a větve, které zatarasily vozovku nebo hrozily pádem na komunikaci, hasiči na Brněnsku odstraňovali v Těšanech, v Ivančicích-Alexovicích, v obci Práce, v Babicích u Rosic, Zastávce a v Omicích. V obci Sivice na Brněnsku hasiči pomocí výškové techniky upevnili křížek uvolněný na střeše kapličky.

V krajském městě zasahovali v Troubské ulici v městské části Bosonohy, kde vítr utrhl část plechové střechy rodinného domu. Uvolněný plech z poloviny střechy hasiči odřízli a zbytek krytiny provizorně upevnili. Na parkovišti u hypermarketu ve Tkalcovské ulici pomocí automobilového žebříku zlikvidovali zbytky padající omítky a zdiva, které poškodily dvě zaparkovaná auta. K budově základní školy v Křenové ulici a k domu naproti nemocnice v Jihlavské ulici hasiči s automobilovým žebříkem vyjížděli k odstranění utržených billboardů.

V okrese Blansko hasiči třikrát zasahovali na silnici u obce Olešná, kde pomocí motorových pil likvidovali vyvrácené stromy a větve. K odstranění stromu na vozovce vyjeli také na silnici u Hodonína u Kunštátu.

Na Znojemsku hasiči zatím zasahovali jen jednou – strom vyvrácený na silnici rozřezali a odstranili z komunikace u Hrušovan nad Jevišovkou.



por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-kaw- 

Sdílet