Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Liberečtí hasiči převzali v Ulmu speciální cenu za soutěž Conrad Dietrich Magirus Award 2018

Race Truck Experience, to byl název speciální výhry záchranářských jízdních zkušeností, kterou pro vítězný tým libereckých hasičů připravil Team Hahn Racing a firma Magirus GmbH ve dnech 10. – 11. května 2019 v německém Ul­mu.

Toto ocenění kolegové získali za umístění v soutěži profesionálních hasičských sborů z celého světa Conrad Dietrich Magirus Award 2018.

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje proměnil nominaci jednoho ze svých největších a především nejlépe zvládnutých náročných zásahů „Požár podniku Severochema Liberec 29. 5. 2017" a umístil se v mezinárodní kategorii týmů mezi deseti nejlepšími.

Přečtěte siZásah pražských hasičů při požáru hotelu v centru Prahy získal stříbrného hasičského Oskara za jeden ze tří nejlépe zvládnutých zásahů na světě v roce 2018

Dvoudenního programu se za doprovodu zástupců firmy Magirus GmbH zúčastnilo deset hasičů z liberecké stanice. Hostitelé je provedli městem Ulm, vystoupali na nejvyšší věž na světě, kterou se pyšní ulmská katedrála a ochutnali místní speciality.

Druhý den na ně čekala prohlídka závodu na výrobu hasičských speciálů a otestovali si svoji zručnost v soutěži v ovládání žebříku, ve které vyhrál nstržm. Petr Čálek.

Největším zážitkem však bylo setkání s úřadujícím mistrem Evropy Jochenem Hahnem, soutěžním jezdcem a testovacím pilotem trucků. Všichni si vychutnali jízdu závodním speciálem ze sedadla spolujezdce na testovacím okruhu firmy Magirus.

Liberečtí sice nezískali v soutěži pomyslného hasičského oskara, ale odvezli si z Ulmu úžasné dojmy ze zážitkového pobytu.

plk. Mgr. Zdeňka Paukertová
Sdílet