Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zmizelý hasič se asi našel

Z rybníka u Doks vylovili mrtvého, zřejmě jde o hledaného hasiče.

Z Poselského rybníka nedaleko Doks na Českolipsku vylovili dnes odpoledne hasiči mrtvolu muže. Podle policie jde zřejmě o profesionálního hasiče Petra Hoška, kterého rodina pohřešuje už téměř dva měsíce. „Vše nasvědčuje tomu, že by to mohl být on. Potvrdit to ale musí pitva, která také určí, co bylo příčinou smrti,“ řekl dnes operační důstojník českolipské policie.
Po třiatřicetiletém příslušníkovi českolipského hasičského záchranného sboru pátrá policie od 20. ledna. Hošek navštívil ten den byt svých rodičů v Doksech, kolem 14:00 mluvil ještě telefonicky se svou manželkou a od té doby se již nikomu neozval. V Doksech a okolí hledala tehdy policie zmizelého muže i s pomocí vrtulníku s termovizí, ale bezvýsledně.
Podle jedné z vyšetřovacích verzí se mohl hasič stát obětí dopravní nehody. Policie proto začala hledat svědky havárie, která se měla stát právě v den Hoškova zmizení na hlavní silnici I/38 z Mladé Boleslavi do Starých Splavů na konci katastru Doks.
Českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková tehdy řekla, že policie má svědka, který úsekem projížděl a spatřil podezřelou dopravní nehodu. „Svědek dokonce u nehody přibrzdil a s neznámým řidičem hovořil, ten ho však ujistil, že se nic vážného nestalo,“ řekla tehdy Baláková. Svědek podle ní také údajně spatřil i možnou oběť nehody, muže sedícího na okraji silnice. Nehodu ale nikdo oficiálně neohlásil.
Podle policistů a hasičových kolegů už dnes nikdo nevěří, že je mladý muž ještě naživu. Zda je skutečně mrtvým vyloveným z rybníka, bude jasné po pitvě v pondělí.
Sdílet