Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bezohlednost profesionála

S neprofesionálním jednáním řidiče autobusu se setkali železnorudští hasiči při jízdě k zásahu.

Dopravní nehoda č.1 13. 3. 2004
Naše jednotka poloprofesionálních hasičů vyjela v 10.00 k dopravní nehodě mezi obcemi Špičák – Hojsova Stráž. Zde řidič vozu Renault nezvládl řízení na zledovatělé vozovce a čelně narazil v protisměru do projíždějícího vozu AUDI. Provedli jsme protipožární opatření a za pomoci sorbetu zlikvidovali vytékající provozní náplně z vozu. Jeden z pasažérů si narazil koleno.
! Chtěli bychom zdůraznit chování profesionálního řidiče autobusové společnosti, který na Špičáku – sedle zastavil uprostřed silnice a nechal nastupovat a vystupovat pasažéry, tak že jej nebylo možné nijak objet. Na místo jsme přijížděli se zapnutým výstražným světelným a zvukovým zařízením. Po našem upozornění že jedeme k dopravní nehodě a aby popojel ke krajnici se na nás osočil a po delší době popojel se slovy: “ Se nepose-te vy č…ci, počkáte, ne?! “ Načež jsme jen nevěřícně kroutili hlavou…

Dopravní nehoda č.2 13. 3. 2004
Necelou hodinu po návratu z první nehody, jsme vyjížděli k nehodě na silnici E53 směr Železná Ruda – Javorná. Nehoda se stala Pod nejvyšším bodem, kde řidič jel nepřiměřeně rychle a na ledu, který zůstal v lesním úseku dostal smyk. Narazil do sněhového mantinelu a převrátil se svým BMW přes střechu. Naštěstí všichni tři pasažéři vyvázli bez vážných zranění, jen jeden s naraženými zády. Zde jsme provedli protipožární opatření a úklid vozovky.

Technická pomoc 13. 3. 2004
Půl hodiny po návratu z druhé nehody jsme byly požádáni, abychom jeli sundat špici stromu, která uvízla ulomená na vedlejším stromě a vysela nad vozovkou. Za pomocí automobilového žebříku jsme ji uvázali a strhli na zem a poté uklidili.

Za hasiče ze Žel. Rudy: Filip Brož
Sdílet