Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bezohledný řidič hasičům poškodil výstražný kužel

Tři jednotky hasičů dnes zasahovaly u dopravní nehody v ulici U dálnice u nákupního centra Olympie v Modřicích na Brněnsku. Řidič vozidla Škoda Felicia zřejmě najel do betonové zábrany mezi jízdními pruhy a auto skončilo převrácené na střeše. Uvnitř byli zraněni čtyři lidé – 49letý řidič, 24letá spolujezdkyně a spolujezdci ve věku 25 a 26 let.

Nehoda byla hasičům ohlášena v 6.49 hodin, na místě zasahovaly jednotky ze stanic v Židlochovicích a v Bauerově ulici v Brně, k vyproštění vozidla vyjela i osádka automobilového jeřábu ze stanice v Lidické ulici v Brně.

Při příjezdu hasičů byli všichni zranění venku z auta a v péči zdravotníků. Protože převrácené auto zatarasilo jeden jízdní pruh, hasiči pomocí výstražných kuželů zajistili místo nehody a usměrňovali dopravu. Po vyšetření nehody dopravními policisty pak škodovku pomocí jeřábu otočili zpět na kola a odtáhli zhruba o 50 metrů dál mimo vozovku na travnatý pás. Na vozovce sorbentem zasypali drobný únik provozních kapalin a povrch komunikace uklidili.

Úsek ulice U dálnice přehrazený betonovými zábranami mezi jízdními pruhy je místem častých nehod a zásahů hasičů. Během dnešního zásahu dosud neznámý nepozorný a bezohledný řidič hasičům přejel a poškodil výstražný teleskopický kužel a z místa ujel.

Info: por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je


-wap-

Sdílet