Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči předváděli záchranu zraněného z výšky

Záchranu zraněného stavebního dělníka z lešení včera, 1. 12. 2009 v Brně odborníkům předváděli hasiči – lezci ze stanice v Lidické ulici.

Záchranu zraněného stavebního dělníka z lešení včera, 1. 12. 2009 v Brně odborníkům předváděli hasiči – lezci ze stanice v Lidické ulici.

Ukázka byla součástí odborného workshopu, zaměřeného na plán bezpečnosti a ochrany práce na staveništi. Akci, kterou v Národním stavebním centru v Bauerově ulici v Brně připravilo sdružení Společná vize: bezpečnost na staveništi, se zúčastnilo několik desítek pracovníků investičních a inženýrských stavebních společností, projektantů, pracovníků stavebních úřadů a dalších odborníků. Přítomni byli také představitelé ministerstva práce a sociálních věcí a dalších institucí.

V programovém bloku praktických ukázek hasiči – lezci se specializací pro práce ve výškách a hloubkách předváděli záchranu muže, který se zřítil z lešení a zůstal viset na jistícím laně. K figurantovi – zraněnému dělníkovi na laně v poloze hlavou dolů – se hasiči pomocí lan a horolezecké techniky spustili z lešení, muži nasadili krční límec k fixaci krční páteře a spustili ho dolů k dalšímu ošetření. Záchranu stavebních dělníků po pádu z lešení přítomným odborníkům předváděli také pracovníci specializovaných fi­rem.


Info: por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-wap-

Sdílet