Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Krajskou soutěž ve vyprošťování v Ústeckém kraji v roce 2019 vyhráli hasiči z Mostu a Rumburku

Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje uspořádal ve středu 15. 5. 2019 krajské kolo soutěže HZS Ústeckého kraje a jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí ve vyprošťování zraněných osob u dopravních nehod. Soutěžilo se na náměstí 1. máje v Chomutově.

Soutěž se uskutečnila ve dvou kategoriích, profesionální a dobrovolní hasiči. V kategorii profesionální hasiči se soutěže zúčastnila družstva územních odborů HZS Ústeckého kraje a pozvané soutěžní družstvo HaZZ Nitranského kraje – Slovensko.

V kategorii profesionálních hasičů zvítězilo družstvo Územního odboru Most, druzí byli slovenští příslušníci z Topolčan a na třetím místě skončilo družstvo Územního odboru Žatec. V kategorii dobrovolných hasičů zvítězilo družstvo JSDHO Rumburk před JSDHO Kadaň a třetí byli hasiči z JSDHO Klášterec nad Ohří.

Soutěžní družstvo Územního odboru Most bylo nominováno na 25. ročník Memoriálu JUDr. Františka Kohouta ve vyprošťování u dopravních nehod, který se uskuteční dne 26. 9. 2019 v Praze.

V kategorii dobrovolní hasiči se zúčastnila přihlášená soutěžní družstva jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí, předurčených pro zásahy u dopravních nehod, z Ústeckého kraje. Družstvo JSDHO Rumburk bylo nominováno na V. Mistrovství JSDHO ve vyprošťování u dopravních nehod.

Úkolem soutěžního družstva bylo bezpečné a efektivní vyproštění zraněné osoby z havarovaného vozidla za použití požární techniky a věcných prostředků požární ochrany a nářadí používaného v jednotkách požární ochrany a za použití taktických a odborných postupů dle platných předpisů.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet