Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jak dostat vodu na hrad

Na Státním hradě a zámku Bečov proběhlo ve středu 2. prosince prověřovací cvičení jednotek požární ochrany Karlovarského kra­je.

Na Státním hradě a zámku Bečov proběhlo ve středu 2. prosince prověřovací cvičení jednotek požární ochrany Karlovarského kraje.

V půl desáté dopoledne byl vyhlášen poplach celkem osmi jednotkám. Na parkoviště pod hradem se sjeli profesionální hasiči ze stanic Karlovy Vary, Toužim a Mariánské Lázně, z řad dobrovolných hasičů byly povolány jednotky z Bečova, Toužimi, Útviny, Horního Slavkova a Teplé.

Cílem celého cvičení bylo nacvičit a ověřit postupy při zdolávání požáru na hradě a vyzkoušet provoz nové přečerpávací stanice, která byla nedávno dokončena právě za účelem dostat k hradu dostatek vody k hasebním účelům.Při akci se zkoušeli různé postupy a funkčnost čerpadel a suchovodů, měřil se tlak v hydrantech, na které se napojují hasičské hadice.

Cvičení se zúčastnili příslušníci ze směny C a celá akce se bude opakovat i pro směny A a B, tentokrát už ale s konkrétnějším zadáním cvičení a s předem danými postupy zásahu. Cílem je seznámit všech členy jednotek, které by u požáru zasahovaly, s novým zařízením.Společně s hasiči se akce účastnili zaměstnanci správy hradu včetně pana kastelána.

Podrobnější zpráva o zásahu a nové přečerpávací stanici bude následovat při dalším cvičení.


prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje



-kaw- 

Sdílet