Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořícího chlapce uhasil dobrovolný hasič

Ve čtvrtek 3. prosince v půl deváté večer došlo v Dolním Žandově u Chebu k tragické události. Na ulici tam pobíhal hořící šestnáctiletý chlapec. Náhodou se kolem pohyboval velitel místních dobrovolných hasičů, pan Miroslav Hedbávný, a podařilo se mu chlapce uhasit vlastní bundou. Mezitím už tísňovou linku 112 kontaktovala chebská policie.

Ve čtvrtek 3. prosince v půl deváté večer došlo v Dolním Žandově u Chebu k tragické události. Na ulici tam pobíhal hořící šestnáctiletý chlapec.

Náhodou se kolem pohyboval velitel místních dobrovolných hasičů, pan Miroslav Hedbávný, a podařilo se mu chlapce uhasit vlastní bundou. Mezitím už tísňovou linku 112 kontaktovala chebská policie.

Kromě zdravotnické záchranné služby a policie, byla k místu vyslána i jednotka profesionálních hasičů z Mariánských Lázní a dobrovolní hasiči z Dolního Žandova. Chlapec byl v kritickém stavu a hasiči se chystali připravit místo přistání pro vrtulník, který by jej transportoval do nemocnice. Bohužel hustá mlha neumožnila přílet helikoptéry a zraněný musel být do nemocnice na Vinohradech v Praze převezen sanitkou.

K místu události musela dorazit i druhá sanitka, která se postarala o matku popáleného kluka, protože se zhroutila.

Zasahující hasiči zůstali v Dolním Žandově a postarali se o osvětlování při práci vyšetřovatelů.

Jak k nešťastné události došlo, zda se chlapec zapálil úmyslně nebo šlo o nešťastnou náhodu, zůstává v šetření hasičů a policie.

Jménem všech svých kolegů Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje chci poděkovat panu Hedbávnému za pohotové jednání a statečnost, se kterou se okamžitě vrhnul k záchraně lidského života.


Ilustrační foto

prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje


-swo-

Sdílet