Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár lakovny v areálu ČSAD poškodil autobus

Tři zranění zaměstnanci, to je bilance požáru lakovny v Karviné v areálu ČSAD. Požár vypukl ve včerejších časných ranních hodinách. Na místě zasahovalo HZS Karviná se 4 vozy.

Tři zranění zaměstnanci, to je bilance požáru lakovny v Karviné v areálu ČSAD. Požár vypukl ve včerejších časných ranních hodinách. Na místě zasahovalo HZS Karviná se 4 vozy.

Informaci o požáru hasiči obdrželi po půl čtvrté ráno. „Na místo ihned vyjela karvinská profesionální jednotka hasičů,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Při požáru byli zranění 3 zaměstnanci ve věku 39, 48 a 56 let, ti byli nejprve převezeni na chirurgické oddělení nemocnice Karviná – Ráj a poté ZZS zajistila jejich transport na popáleninové oddělení do fakultní nemocnice v Ostravě – Porubě uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dle dostupných informací utrpěli dělníci popáleniny na nohách a na rukou a to I. a II. stupně. Na jednom ze zaměstnanců se vzňal pracovní oděv a utrpěl tak popáleniny hrudníku a obličeje zhruba na 18% těla.

Přesná příčina požáru doposud není známa, protože musí být mimo jiné vyslechnuti popálení zaměstnanci. Jednou z údajných verzí je vliv statické elektřiny při přelévání ředidla do jiné nádoby. Podle dosavadních informací vyšetřovatele se oheň nejspíše dostal z lakovny do vzduchotechniky, kudy se dále šířil. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za 20 minut. Celkové uhašení proběhlo zhruba za 1 hodinu od příjezdu jednotky na místo.

Předběžná škoda byla vyčíslena na 80 tisíc Korun a to zejména na poškozeném autobuse, který byl připraven k lakování.

„Policie případ šetří pro podezření ze spáchání nedbalostního trestného činu ublížení na zdraví,“ uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Foto: Vyšetřovatel HZS MSK

Pavel Jaňurek
www.hasicikarvina.tym.cz

-miw-

Sdílet